Duben 30 2016
Vantuch vybojoval druhé místo na Czech PGA Tour ?>

Vantuch vybojoval druhé místo na Czech PGA Tour

Úvodní turnaj Czech PGA Tour se hrál za typického aprílového počasí na 18 jamek a 9 jamek.

Ve dnech 24.-26. dubna 2016 se uskutečnil v Ypsilon Golf Resortu Liberec první turnaj české profesionální túry. Nečekané ochlazení přineslo pro mnohé golfisty nevšední zážitek. Už při nedělním pro-amu začaly padat krásné vločky, které s golfovým počasím neměly nic společného. I přesto byly podmínky pro tento den hratelné, a tak se vše zdárně dokončilo. Náš profesionál Milan Vantuch už v pro-amu ukázal, že mu to dobře létá. Spolu s ostatními ve flightu zahrál ve formátu texas scramble 10 ran pod normu hřiště.

První soutěžní den byl ve znamení chladného počasí a opět spadlo i několik sněhových vloček. Milan si nástrahami počasí poradil velice dobře. Ačkoli v průběhu kola po nešťastném odskoku na 16. jamce zahrál jedno double bogey a dvě bogey, tak svou hru vyšperkoval hned šesti birdie! Po výsledku 70 ran obsadil druhou pozici se ztrátou pouhé jedné rány na vedoucího hráče.

„Sněhové nástrahy Milan s přehledem překonal a skončil druhý.“

Druhý finálový den na golfisty čekalo nově napadlých 20 cm a sněžení neustávalo. A tak se čekalo do poledne, jaký bude další vývoj počasí. Nakonec padlo rozhodnutí, že se kolo bude dohrávat pouze na 9 jamek. Sníh postupně roztál a golfisté ke hře nepotřebovali barevné míčky. Po celodenním čekání v klubovně Milan vyrazil na svou hru až před 17. hodinou. Se zhoršenými podmínkami se vypořádal opět velice dobře. Na poslední jamce proměnil 3 metrový putt do birdie, čímž skvěle zakončil své kolo v paru. Zároveň se Milan Vantuch dostal poprvé na stupně vítězů na profesionální scéně. Gratulujeme!

Kromě zisku 33 333 bodů získal Milan kartu pro start na turnaji Pro Golf Tour, které se odehrálo o týden později opět na hřišti Ypsilon. Golfisté se znovu museli vypořádat s nepřízní počasí, tentokrát se silným deštěm a větrem. Nakonec se Milan z více než 130 zúčastněných umístil na 82. místě, což byla další přínosná zkušenost.

Milana Vantucha budete moci sledovat v dalším turnaji Czech PGA Tour na hřišti Austerlitz 15.-17. května.

Kateřina Sedláková
Kateřina píše články o golfu a zpracovává pro vás podklady od našich fitterů a trenérů. Shání pro vás zajímavé informace a zároveň se vám věnuje na našich sociálních sítích.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *