Červenec 19 2016
Profesionální golf v Tálích a v Mladé Boleslavi ?>

Profesionální golf v Tálích a v Mladé Boleslavi

První červencový týden vyrazila spousta českých profesionálů na Slovensko. Zde se konal turnaj Gray Bear Tále Trophy 2016. Mezi účastníky nechyběl ani profesionál v barvách Golf59, Milan Vantuch. První den odehrál své první kolo za 82 ran.

„Nyní vím, kde je má hranice netrénování. Velice málo času věnovaného mému tréninku se prostě muselo někdy někde projevit. Dnes se mi nedařily zvláště rány do greenu a odtud začaly gradovat i chyby u ostatních typů ran. Jdu trénovat a zítra bude lépe.“

Milan Vantuch

A opravdu. Po intenzivním tréninku měl Milan na druhý den mnohem lepší výsledky. Voda na první jamce sice zapříčinila double bogey, ale své skóre +2 udržel až do poslední jamky. Tam na 600 metrové jamce zariskoval druhou ránu do greenu. Ta naneštěstí skončila na kraji lesa a bohužel až třetí ranou se podařilo dostat z lesa na green. Nicméně výsledek +4 pomohl k posunu na 24. příčku a zisku cenných bodů do Order of Merit.

Milan Vantuch při tréninku ve slovenských Tálích
Milan Vantuch při tréninku ve slovenských Tálích

O 9 dní později bylo na řadě Mistrovství na jamky v Mladé Boleslavi. Hned první den (14. 7. 2016) dal Milan při kvalifikaci ostatním najevo, že s ním musí počítat. Celý den hrál stabilní golf a držel své skóre kolem paru hřiště. Posledních 5 jamek vzal útokem a po finiši birdie, birdie, par, birdie a birdie ukončil své excelentní kolo s výsledkem 69 ran, 3 rány pod par.

Společně s dvěma dalšími hráči se stal vítězem kvalifikace. Z 39 hráčů prošlo do vyřazovacích soubojů pouze 16 profesionálů. Milan se v prvním kole utkal na hřišti s anglickým hráčem Lukem Grovesem. Ten je pravidelným hráčem Challenge Tour. Kvalifikační kolo se Grovesovi příliš nevydařilo, což způsobila především neznalost hřiště. V jamkovce se stihl s hřištěm dostatečně seznámit a i díky průběžnému skóre -4 nad Milanem zvítězil. Grovese později prohrál s celkovým vítězem Filipem Mrůzkem.

Výsledek Milana Vantucha v Mladé Boleslavi byl solidní a držíme pěsti do dalšího turnaje, kterého se zúčastní 25.-26. 7. 2016 v Liberci. Na Ypsilonce bude hrát dvojice na jamky společně s bývalým spoluhráčem ze svých amatérských let Viktorem Janošíkem. Dvojici hráčů přejeme mnoho úspěchů a hezkou hru.

Kateřina Sedláková
Kateřina píše články o golfu a zpracovává pro vás podklady od našich fitterů a trenérů. Shání pro vás zajímavé informace a zároveň se vám věnuje na našich sociálních sítích.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *