May 15 2016
Golf Pride ?>

Golf Pride

Golf59 jako fitter Golf Pride.

Již více než šedesát let se Golf Pride řadí k světovým leaderům v oblasti gripů, jejich inovace i technologií. V současnosti jejich gripy převládají nad ostatními značkami. Konkrétně přes 80 % Tour profesionálů si volí za své gripy právě značku Golf Pride.

Golf Pride založil roku 1949 vynalézavý Thomas L. Fawick, průmyslník a vynálezce z Clevelandu, který byl také milovníkem golfu. Fawick náhodou přišel na to, že guma je lepší alternativou než dříve užívaná kůže. Gripy se díky novému materiálu stávají bezpečnějšími a více odolnými.

„Ať už jste Tour profesionál nebo amatér, můžete si být jistí, že hrajete s #1 Gripy.“

Golf Pride

Již od počátku popularita gripů Golf Pride rostla a to především díky příjemnému povrchu a odolnosti materiálu. Gripy se zároveň staly lehčími než tradiční kožené rukojeti, také lépe absorbují nárazy atd. Velký průlom přišel v roce 1953 se zavedením prvního „slip-on“ gripu. Ten je pro Golf Pride zásadním a důležitým produktem až do současnosti. Zároveň měl i velký vliv na výrobce golfových holí. Výhody nového gripu okamžitě změnily ekonomiku výrobců golfových gripů.

V současnosti se pyšní 80 % používání prakticky na každé úrovni od profesionálních soutěží po amatérské. Jednoduše řečeno Golf Pride je číslo jedna v golfových gripech.

Více informací o značce Golf Pride a jejich portfoliu produktů najdete na oficiálních stránkách golfpride.com.

Kateřina Sedláková
Kateřina píše články o golfu a zpracovává pro vás podklady od našich fitterů a trenérů. Shání pro vás zajímavé informace a zároveň se vám věnuje na našich sociálních sítích.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *