Leden 6 2016
Když fittujeme u nás… ?>

Když fittujeme u nás…

U nás v Golf59 neděláme nic napůl. Naši fitteři dobře vědí, co má skutečný profesionální fitting golfové hole obsahovat. Teprve pak splní jedinečné požadavky a potřeby každého hráče golfu. Během fittingu je třeba bez kompromisů projít všemi šesti na sobě závislými částmi procesu.

ROZHOVOR

Nezbytnou součástí fittingu vašich holí je detailní rozhovor klienta s fitterem. V něm potřebujeme získat maximální množství relevantních informací o vás a vaší hře. Zde platí, čím více informací nám poskytnete, tím lépe vám hole navrhneme a vyrobíme.

V rozhovoru se fitter zaměřuje především na rozbor vaší golfové hry. Rádi využíváme nejen vaše osobní postřehy, ale také informace od vašeho trenéra. Každá drobnost pomáhá vytvářet a volit nejvhodnější kombinaci holí do vašeho bagu. Pro kompletní analýzu se věnujeme také otázkám vaší golfové budoucnosti a plánům. Pokud chcete svou hru zlepšit, budete mít pravděpodobně jiné složení bagu než v případě, že svou hru chcete zjednodušit.

V běžném obchodě klientům podstrkují hole jak na běžícím pásu. Kupodivu vám všechny do jedné podle prodejce úžasně sedí a jednoznačně zlepší vaši hru. Ale to je jen marketingový tah a pozlátko. Naším cílem není slibovat nesplnitelné. Ukazujeme vám skutečnost a možnosti hry s reálnými cíli, kterých můžete se správně naffitovaným vybavením dosáhnout. Na závěr vám také prozradíme, kolik stojí jednotlivé komponenty. Příjemně vás překvapíme, jelikož hole na míru nemusí stát ani o korunu více než nákup standardních holí z golfového obchodu.

POSOUZENÍ STÁVAJÍCÍHO VYBAVENÍ

Příjemně jsme si s vámi popovídali o hře, schopnostech i stanovených cílech. Nyní se fitter seznámí i s vaším stávajícím golfovým vybavením a vezme si do parády vaše hole. U nich jsme schopni měřit mnoho důležitých parametrů jako je délka, hmotnost, těžiště, velikost gripu, švihová hmotnost, tuhost shaftu atd. Mezitím vás vyzpovídáme, proč máte oblíbenou právě tuto hůl? Proč zase s jinou neradi hrajete? Čím vám hole vyhovují a čím naopak ne? Odpovědi na všetečné otázky nám pomohou se vžít do vaší situace a řádně pochopit vaši hru. Konkrétní míry holí v kombinaci s vaším názorem a zkušenostmi ze hry s jednotlivými holemi jsou jen dalšími dílky skládačky k vysněnému bagu.

ANALÝZA HRÁČE

Po analýze vybavení se můžeme směle přesunout k analýze hráče. Statické měření klienta pro nás vytvoří důležitý základ pro rozhodně zajímavější dynamickou část. Zde budete švihat se svými stávajícími holemi. Pro kvalitní a směrodatné údaje z měření je nutné se nejprve rozehrát s krátkou holí. Pro měření přichází na řadu nejdelší železo z vašeho bagu, se kterým umíte zahrát stabilně dobrý výsledek. Druhou měřenou holí je tzv. sand wedge a hned za ní nejdelší hůl, zpravidla se jedná o driver.

U každé z vašich ran změříme velké spektrum nejrůznějších veličin od rychlosti hlavy hole, míče až po spin či trajektorii odpáleného míčku. Na švihu hráče si všímáme roviny, ve které švihá, agresivity přechodu mezi nápřahem a prošvihem, tempem a rytmem samotné rány. Na získaných datech a grafech jsme schopni hráči navrhovat změny vedoucí ke zlepšení dosahované vzdálenosti, přesnosti nebo stabilnosti podávaného výkonu.

TESTOVÁNÍ

Na základě znalostí o hráči, jeho švihu a očekávání od hry začínáme testovat vhodné kombinace různých komponent. Hráč s konkrétně nastavenou kombinací vyzkouší několik ran, které zaznamenáme. Díky tomu jsme schopni určit zlepšení hráče s přispěním konkrétní kombinace. A dál už jenom měříme, zkoušíme, šviháme, měníme a zase zkoušíme jednotlivé hole a komponenty. Z celého testovacího maratonu vzejdou nejlepší kandidáti. Ti jsou znovu klientem testováni a upraveni na správnou švihovou hmotnost, délku a další důležité parametry. Po odsouhlasení finální hole hráčem přichází na řadu kosmetická úprava v podobě barevného provedení jednotlivých komponent a doplňků dle vašeho osobního stylu.

ZAKÁZKOVÁ VÝROBA

Našim klientům a jejich přáním se věnujeme naplno. Proto nové hole sestavujeme sami za využití nejmodernějších zařízení na měření a úpravu veškerých komponent golfové hole. Pečlivost, přesnost, smysl pro detail i estetiku nám pomáhají vytvořit z každé hole jedinečný originál, se kterým budete maximálně spokojení. S každou komponentou si vyhrajeme jako s mistrovským dílem s ohledem na ideální vlastnosti hole jako celku.

Svou práci děláme s nefalšovaným nadšením, což ocenilo mnoho světových golfových značek, od kterých jsme získali významná ocenění a uznání (k vidění v osobních profilech našich fitterů). Mimochodem jako jediní v České republice se můžeme pyšnit titulem World´s Top 100 Clubfitters .Ale i přes tyto úspěchy zůstáváme nohama pevně na zemi a snažíme se nadále zlepšovat a vzdělávat. Pravidelně se účastníme mezinárodních seminářů a sdílíme své zkušenosti s nejlepšími fittery světa. Jenom tak vám můžeme i nadále skládat skvělé hole pro správný požitek ze hry. Odneste si od nás svůj golfový klenot připravený na míru vašim schopnostem, ale také finančním možnostem.

DOLADĚNÍ

Vaše vysněné hole jsme vyrobili a předali vám je. Doporučujeme nové hole vyzkoušet v praxi a několik týdnů s nimi hrát a trénovat. Následně k nám stačí zaskočit a společně doladíme poslední drobnosti, které se mohly v průběhu hry objevit. V závěrečné fázi se zaměřujeme především na přesné úhly hlavy u každé z vašich holí. K zajištění správné směrové přesnosti je nutné u hlavy upravit sklon špičky hlavy k zemi tzn. lie. Na základě skutečně hraných vzdáleností s jednotlivými holemi upravíme i úhel hlavy k cílové linii tzv. loft. Tím získáme rovnoměrné rozložení délky ran. V některých případech je nutné poupravit švihovou hmotnost a podobně. Finální schůzka vám zabere minimum času a je součástí ceny fittingu vašich holí. Nyní již víte, co obnáší skutečný fitting holí. Vyzkoušejte ho právě s našimi autorizovanými fittery v Golf59.

Těšíme se na setkání s vámi.

Jiří Votroubek

2 thoughts on “Když fittujeme u nás…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *