Říjen 18 2016
Jak ovlivnila změna švihu výkon hráče?  ?>

Jak ovlivnila změna švihu výkon hráče? 

V golfovém areálu Kaskáda proběhlo na začátku října (29. 9. – 1. 10. 2016) Surgal Clinic Grandfinále Czech PGA Tour 2016, kde si opět zahrál i náš Milan Vantuch.

Nedávno se Milan rozhodl udělat změny ve svém švihu. Během prvního dne turnaje se mu s novými švihy nedařilo. Už po 12 odehraných jamkách byl +6. Nakonec se však začalo lépe dařit a celé kolo uhrál se ctí na výsledek +7.

Následující den šly Milanovi rány o mnoho lépe než v pátek. Jako by si na novou techniku v Brně navykl a kolo šel výborně. Druhé kolo turnaje zahrál v paru hřiště, celkem mu stačilo tedy 72 ran. Tím si zásadně vylepšil reputaci i náladu z prvního kola.

Třetí kolo začalo v sobotu již před osmou hodinou ráno. Hráči si mohli překvapivě užívat sluníčka a tepla, na místo typických podzimních plískanic.

Poslední den se dařilo Milanovi úplně nejlépe, ale na závěr špatně zvolil hůl. Na osmnáctce po první vydařené ráně byl ve vzdálenosti 150 metrů od jamky. Míček však těsně zaběhl do nepříjemné pozice na kraji roughu (vyšší trávy).

„Poslední jamka hřiště je záludná, protože green z obou stran obklopuje voda.“

Milana čekala rána lehce z kopce a s mírným protivětrem. Proto si zvolil 8 železo. Míček trefil vzhledem k podmínkám velmi dobře a přeletěl green až téměř ke klubovně. Nakonec z toho bylo double bogey, o které skončil nad parem hřiště.

O první příčku spolu soupeřili Mrůzek s Matušem, kteří ještě v půlce hry byli na stejném počtu ran. Nakonec chybným úderem do vody od Matuše vyhrál Mrůzek. Milan Vantuch odehrál poslední kolo turnaje +2 a umístil se na 23. příčce.

Věříme, že na další golfové akci se bude dařit lépe. Milan si na změnu švihu snad již zvykl a na jeho hru se můžete těšit na jeho posledním turnaji sezóny na Zbraslavi u Prahy ve dnech 19. – 21. října. Držíme palce!

Kateřina Sedláková
Kateřina píše články o golfu a zpracovává pro vás podklady od našich fitterů a trenérů. Shání pro vás zajímavé informace a zároveň se vám věnuje na našich sociálních sítích.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *