Únor 19 2016
Co podniknout v Litomyšli? ?>

Co podniknout v Litomyšli?

Pokud vaši drahou polovičku či děti golf zrovna dvakrát nezajímá, určitě si v Litomyšli najdou svou oblíbenou aktivitu. Zatímco vy si u nás v klidu necháte nafittovat hole či si zahrajete na golfovém simulátoru Golf59. Díky tomu si volný čas užije celá vaše rodina.

Město, které leží na východním okraji Pardubického kraje, kousek od Svitav je velmi příjemným a krásným místem pro výlet či relaxaci. Kořeny města Litomyšle sahají až do 10. století. A ačkoli se jedná o staré, historické město je plné energie a žije moderním životem.

Litomyšl proslavila především legenda mezi skladateli, Bedřich Smetana. Na jeho počest od roku 1949 každoročně probíhá Mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl. Návštěvníci mají k dispozici prohlídku renezančního zámku chráněného UNESCO, přilehlého parku, klášterních zahrad, několika různých kostelů a kaplí. Na náměstí si můžete prohlédnout Mariánský sloup, kde se také nachází pomník Bedřicha Smetany a Jana Amose Komenského. Z kulturního vyžití se na vás těší Městská galerie Litomyšl či Smetanův dům.

„Kultura, relax i sport. Pro každého něco…“

Kdo touží po sportovním vyžití má k dispozici plavecký bazén s vyhrazenou částí pro děti a venkovním bazénkem. Samozřejmou součástí je relaxační část s vířivkami a masážními tryskami, tvarovací sedací lavice s provzdušňovacími tryskami či parní kabina. Tobogán potěší malé či velké rošťáky, kteří rádi v bazénu dovádí.

Patříte mezi vyznavače turistiky a přírodních krás? Pak navštivte nedaleké Toulovcovy maštale, kde si užijete klid lesa a přírody, ale také majestátnost pískovcových skal a jejich bludiště. Výlet je možné podniknout pěšky a pro zdatnější i na kole. Na tom se ostatně můžete podívat i na nedaleký zámek Nové hrady.

A jelikož je Litomyšl plná života, najdete zde také večerní program v podobě divadla, kina. Zajít můžete i do místních vyhlášených restaurací, hotelů i strávit příjemný večer v útulných kavárničkách přímo na náměstí.

Kateřina Sedláková
Kateřina píše články o golfu a zpracovává pro vás podklady od našich fitterů a trenérů. Shání pro vás zajímavé informace a zároveň se vám věnuje na našich sociálních sítích.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *