Září 5 2016
Do třetice všeho dobrého?  ?>

Do třetice všeho dobrého? 

Milan Vantuch si při posledním (letošním třetím) turnaji jednotlivců na Ypsilonce užil své. Nebyl to vůbec jednoduchý víkend. Však posuďte sami…

Ve dnech 8. – 10. srpna 2016 se konal Ypsilon KENOX CUP by Czech One. První den při pro-amu Milan hrál parádní golf na velmi dobré úrovni. Hra byla ve formátu best ball. Každý hráč ve flightu dohrával jamku vlastním míčem, což je změna oproti tradičnímu Texas scramble. Milan ukázal své hráčské schopnosti a týmu zásadně pomohl po 12 jamkách 5 birdie. A dokonce šel celé kolo bez bogey! Jejich tým se nakonec umístil na 5. místě z 23 skupin.  

Jenže jak každý zkušený golfista ví, každé kolo je jiné než to předchozí. A druhý den měl Milan problémy už od samého rána. Potíže s dopravou ho ochudily o cenné minuty při ranní rozehrávce. Trable pokračovaly i na první jamce. Tyč v jamce vyrazila míček a tím se odstartovala série několika bogey. 

„Chyběl mi timing, rány neměly tu správnou „šťávu a ještě do toho ten vytrvalý déšť“…“

Milan Vantuch

Velká podpásovka přišla na 9. jamce, kde se Milan zakopal na čtyři rány v lese. I přesto, že se moc nedařilo, rozhodl se vzít hru za jiný konec. Golf má být přeci radost, ne?

Proto se rozhodl vybavení nechat u 18. odpaliště a dohrát zbývající jamky se sedmičkou železem jako Roy Mc Avoy v Zeleném světě. Obludných 93 ran dohrál s úsměvem, jelikož je zakončil povedeným puttem hraného nalevo z metru a půl. 

Další den šel Milan do hry s čistou hlavou. I přesto nezačal nejlépe. Po 5 jamkách byl opět +4, ale pak se mu začalo konečně dařit a kolo zahrál za 74 ran. To bylo o 19 méně než předchozí den! 

A co si z Milanova příběhu odnést? Každý den nemusí být posvícení, ale důležité je hru nevzdat a užít si ji. Golf patří k sportům náročným na psychiku a často dává důvody k zuřivosti a smutku. O to víc je sladké vítězství nad sebou samým.

Milan Vantuch při odpalu golfového míčku.
Milan Vantuch při odpalu golfového míčku.
Kateřina Sedláková
Kateřina píše články o golfu a zpracovává pro vás podklady od našich fitterů a trenérů. Shání pro vás zajímavé informace a zároveň se vám věnuje na našich sociálních sítích.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *